Paříž 3: Jak jsem v La Défense objevila panoptikum zrůd

Náš fotograficky nejzajímavější den začal rozchodem v moderní pařížské čtvrti La Défense u plastiky palce. Z blízka to šlo poznat, z dálky ne. U nás v Brně tomu taky říkáme orloj, že...



Po časovém přeskoku ze 17. století jsme se na tři hodiny zbavili otravné průvodkyně, takže jsme byli v sedmém nebi. A nakonec nám ten čas ani zdaleka nestačil. Netuše, co za poklad na nás čeká o pár desítek schodů výše, jsme se celkem znuděně odploužili do blízkého obchoďáku na oběd.






U Velkého oblouku (originální název, vím), který dokončili symbolicky na dvousté výročí Velké francouzské revoluce, jsme se fotili na schodech, ale pak konečně nějakou bystrou hlavu napaldo jít se podívat nahoru. Výtahy sice nejezdily, ale zato jsme objevili jiný poklad. Skla. Čistě náhodou jsme tak narazili na fotografický ráj, který jsme po chvíli experimentování přivedli k dokonalosti a vytvořili si malé panoptikum zrůd.










A tady jsme blbli tak dlouho, než se nám vybily baterky ve foťácích :)

Asi si všímáte, že článků je málo a jsou čím dál kratší a chudší. Je to proto, že teď dělám poslední předměty na žurně, než se vydám na praxi do normální redakce, a jedním z takových předmětů je i psaní studentského online deníku. Vydáváme tři články týdně 1x za 14 dní, plus k tomu musím řešit spoustu další školy, takže na blog prostě nemám čas. Ráda bych vám sem mé zpravodajské články dala, protože některé podle mě stojí za přečtení, ale nejsem si jistá, zda to nějak nekoliduje s autorskými právy toho "deníku". Hodím vám sem občas aspoň odkazy - momentálně na rozhovor o studentské lékařské stáži v Libanonu - jakožto cestovatele mě vyprávění s Dankou nadchnulo, snad se bude líbit i vám.


Komentáře

Oblíbené příspěvky