Střípky absurdit z první vln(k)y pandemie

 Objevila jsem v archivu pár politických střípků z dob počátku pandemie. A když je tak pročítám, říkám si, že na některé by se nemělo zapomenout. Pokud vám to bude připadat jako satira, ne zcela. Lajny v uvozovkách byly vážně vyřčeny našimi milými politiky.


#1 Březen. Koronavir vlétl do Česka spolu s davem dovolenkářů vracejících se z Itálie, mnohem větší rozruch však vzbudila šedá myš Hamáček. Ten nasadil červenou mikinu a stal se na prchavý moment tří tiskovek hrdinou národa, když vedle žvásty žvatlajícího Babiše vypadal jako člověk, díky kterému možná nebudeme muset začít zdrhat přes zavřené hranice. Hamáčkovo momentum už sice dávno vyprchalo, ale přesto je hezké vzpomenout na okamžik, kdy se lídr jindy poklonkující ČSSD konečně naštval natolik, že se odvážil zvednout hlavu.

K nezaplacení byl ten okamžik, kdy si Babiš nevěřícně uvědomil, že Hamáček - Hamáček! - dělá lepší píárko než on. Že by Mára ještě lyžoval v Itálii?

Bože, mohl by ten Andy už konečně sklapnout? Babiš odmítl pověřit Hamáčka vedením krizového štábu. Foto zdroj: novinky.cz

#2 Nejen Hamáčkova sláva se bortí ve chvíli, kdy se jde klanět dodávce polofunkčních respirátorů z Číny. Děkujeme, že jste nám za těžké prachy poslali materiál, který jsme vám před pár měsíci darovali! Čína rulez.

#3 Polovina března a Babiš svojí rétorikou musí děsit už i vlastní voliče. Všechno máme, respirátorů je dost, roušky vám donesu osobně. Přitom nikde nic není a za těžce placené dodávky nefunkčních pomůcek z Číny pořád děkujeme. Typický ala Trump moment přichází v Událostech. Babiš si jede Márovy lajny, jsme první v tom, v tom a v tom a následuje nás celá Evropa. Němci od nás okopírovali to, Rakušani tamto, Estonci toto a Francouzi tohle.

Kubal: "Ale třeba na Slovensku se roušky začaly nosit mnohem dřív než u nás."

Babiš: "Pane redaktore, já nemám čas sledovat, co se děje ve světě."

#4 Opravdový Trump moment přichází ve chvíli, kdy se americký prezident táže, zda je možné injekčně či ústně podávat dezinfekci.

#5 Konec dubna a Babiš se stává nekromantem. "Zachránili jsme tisíce mrtvých!" Jak nám generátor náhodných slov oznámil o půl roku později, zhruba v této době ti, kteří měli přijít, nepřišli.

#6 Babiš na tiskovce odhaluje svoji estébáckou tvář a zahajuje veřejný výslech ministra Vojtěcha. "Nebuďte slušný, řekněte pravdu. Kdo vám to řekl? Který úředník? Od koho? Jméno!" Nebo tě pošlu na Krym, hezoune...

#7 V dubnu můžete jít nechat ostříhat svého psa, ale nikoliv sebe. Alenka Schiller nasadila natáčky a hlásá, že jakožto stará škola z dob hlubokého komunismu si umí účes udělat sama. 

#8 Je prosinec a mně všechny tyto nehoráznosti přijdou banální oproti tomu, co se mezitím stihlo semlít. Babišovy tiskovky už v rámci zachování duševního zdraví raději nesleduji. Rušno je i ve světě. Největší obavy budí zuřivý orangutan, který se zabydlel v Bílém domě a zatvrzele odmítá odejít. Národ křičící po svobodě a demokracii pořádá demonstrace proti svobodě a demokracii. Jak pějí Rammsteini, Amééérika ist wunderbár...

Jsem zvědavá, o čem budu bilancovat za pár měsíců. Tipuju to na odmítače covid očkování - Bill Gates nás chce všechny očipovat. Ale je dost dobře možné, že se z marasmu společenského (ne)dění vynoří nějaká mnohem originálnější perla.

Komentáře

  1. Dezinfekce podávaná injekcí a ti, kteří měli přijít a nepřišli, to jsou vážně perly nejvzácnější. Ještěže ten humor máme! Co bychom si bez něj jenom počali?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si teda tento svět bez obou "komiků", kteří vyřkli perly výše, klidně uměla představit 😉

      Vymazat
  2. Mě dnes pobavil titulek o ruské vakcíně, po jejíž aplikaci bude nutno 6 týdnů abstinovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 😁 Asi se na to chystá i česká vláda, když dnes omylem zakázala ten prodej nápojů v restauracích...

      Vymazat
  3. Mne pobavila hláška na internetu: Ten pes je nám prd blatný.

    OdpovědětVymazat
  4. A taky občas zabrousím na NOVINKY.CZ a tu a tam si zkopíruji nějaké ty perly od diskutujících - např.: Zásluhou nenažraných podnikatelů(ale ne všech) kteří na jaře natahovali ruce (soukromníci) a somrovali po vládě peníze nevím jak si soukromník může po vládě somrovat peníze a vlété vy|vávat za pomoci Demožumpy, opozice, doktorů z UK a[ se otevřou hranice že oni chtějí za hranice na dovolenou a Kocáb řekne jak si může stát zavřít hranice a také teď tento skrachovalí umělec se naváží do vlády, dokuď bude Demožumpa a lidé arogantní k zákazům vlády tak se to nespraví ani do vánoc přitvrdit na lidi co si myslí že jeto obyčejná chřipečka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš můj obdiv, že toto zvládáš číst. Vzhledem k absenci interpunkce mám trochu problém rozklíčovat některé myšlenky autora 😁 A mé grammar nazi srdce krvácí.

      Vymazat
  5. Musím říct, že mi bude potěšením a ctí být očipován podobným druhem čipu jako anglická královna :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrá komunikační strategie, zkusím to na babičku-odmítačku! 🙂

      Vymazat
    2. Já si počkám, až jestli se nechají očipovat Chip a Dale z Rychlé roty.

      Vymazat
  6. Něco je úsměvné, ale celek je tristní.
    Co se očkování týče, jsem zdravotník a na mně to tedy zkoušet nebudou! Vakcíny nemají splněné klinické testování v určitém rozsahu ani časovém rozmezí. Také nevíme, jak to lidské tělo ovlivní do budoucna. Covid jsem si prodělala, protilátky mám vlastní, děkuji pěkně. Myslím, že tohle by měla být každého volba, takže neškatulkuji lidi do krabiček odmítačů a přijímačů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že než se v Česku jakékoliv očkování rozjede, už bude jasné, jak to s nežádoucími účinky je (USA a UK už očkují). Jinak s tebou souhlasím, že s těmi dlouhodobými účinky to je jiná - to nemáme šanci takto narychlo zjistit. Ale pokud je to cesta, jak se vrátit aspoň trochu do normálu, risknu to. Už mi zoufale chybí cestování :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky