Jak dělat politickou satiru ve státě, kde si ji politici tvořej sami

Šídlo, Paralelní listy, Míra Korecký a spousta dalších budou brzy bez práce. Žijeme totiž ve státě, kde si politickou satiru zvládají politici dělat sami. Na první dobrou.

Po již poněkud únavném pinkání protiřečících si názorů české vlády, jejíž jeden představitel v době koronavirové krize dokáže během deseti minut vyvrátit nevyvratitelné stanovisko jiného představitele té samé vlády, dnes vnesl do kuloárů svěží vítr všemi oblíbený komunista Ondráček.

Ten vymyslel geniální plán, jak zabavit všechny znuděné vysokoškolské studenty, kteří v době korony tráví nad studiem dvojnásobek normálního času, k tomu pracují nebo brigádničí, aby si mohli zaplatit nájem, starají se o své prarodiče a/nebo se třeba zapojují do boje s koronou jako dobrovolníci. Ondráček má jasno: Vyšleme je do polí!

Od autora opsané dizertace je pak opravdu vtipné prohlášení, že by "mnohým takovým" práce prospěla. Asi by si měl vzít příklad... Ale vzpomeňme, co napáchali komunisti s českou krajinou za dob JZD.

Tak to jen dnešní perlička. Stačí sledovat na twitteru Babiše, Ovčáčka, Tomia a pak nějaké jejich oponenty (občas nechtěně z vlastních řad) - a o zábavu je postaráno.

Koukáte, co že se na mém jindy apolitickém cestovatelském blogu objevuje toto? Jo, korona dělá divy. Asi bych měla vyrazit na to pole. Ale jak mám jít okopávat brambory, když tu všude roste řepka?

(Btw, jen na Masarykově univerzitě už se v rámci korona dobrovolnictví zapojilo 4 362 lidí - to jen tak, kdyby chtěl třeba Ondráček darovat svůj poslaneckej plat nebo tak něco).

Komentáře

Oblíbené příspěvky