Skotsko: Maják Neist Point a Pozor na důchodce

Naší první zastávkou na ostrově Skye je maják Neist Point. Dají se tu fotit fantastické západy slunce, jenže já mám v plánu ještě Old Man of Storr a jenom jednu noc. Sofiinu volbu vyhrává východ slunce nad skaliskem, západ u majáku holt uvidíme někdy příště.


Maják se schovává za výběžkem, na který je nejdříve nutné vyšplhat - a rázem se rozprostře drsná pobřežní scenérie. Ohlodané útesy, křik racků...


Přímo k majáku pak vede po vykousaném útesu cesta pro pěší, která nabízí pořád nové a nové výhledy na skaliska a oceán.




Samotný maják je oproti okolní krajině docela nezáživný.





 
Cestou od majáku potkáváme top dopravní značku. Dosud jsem si myslela, že největší bizár byly papundeklové ukazatele v Gruzii, které varovaly před padajícím kamením následujících 10 000m. Staroušci ze Skye to ale přebíjejí na plné čáře.


Příště: Od majáku uháníme dál po ostrově Skye k horskému sedlu s dalšími výhledy a následně k vodopádu Mealt Falls, který se z pastviny řítí šedesátimetrovým pádem přímo do moře.

Komentáře

  1. Tak značka je super.
    A krásné fotky. O to víc mne mrzí, že nám to Skotsko letos s milostivou nevyšlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Ty zrušené cesty jsou na houby, ale je třeba se na to dívat pozitivně - mně taky letos kvůli koroně nevyšly naplánované výlety, ale zase jsem díky tomu prolezla dosud neznámou část Česka a Slovenska a ač to není taková exotika, o zážitky nebyla nouze.

      Vymazat
  2. Velmi malebný výběžek. A sousloví "pozor na důchodce" může nabádat k různým formám ostražitosti, tak jsem si představil, že ve Skotsku operují loupeživé tlupy bojovných důchodců, kterým je lepší se vyhnout :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důchodci ve Skotsku jsou relativně neškodní, snad jen trochu škodolibí - hrozně rádi na tebe začnou mluvit jakousi poangličtěnou gaelštinou a mají srandu z tvého zoufalství! :)

      Vymazat
    2. Měl jsem kdysi na jednom svém projektu skotského manažera a přesto, že nešlo o důchodce, dal mi tehdy docela zabrat :-).

      Vymazat
  3. Skotsko je vážně kouzelné :).
    Zajímalo by mě, co se musí stát, aby někdo nainstalovat takovou značku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, to už moc vtipné není, ale když člověk celý den potkává značky "pozor krávy" a pak najednou toto... 😁

      Vymazat
  4. Boze, to je nadhera ♥ Skotsko musi byt uzasne procestovat a tyto fotky jiste mluvi za vse, PS: libi se mi ten britsky smysl pro humor, teto znacky nevyjimaje ♥ Jinak, ty zijes ve Skotsku? :)


    Melissa H.
    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, já jsem Brňák 😉 Skotsko byla jen jedna nádherná (a bohužel celkem krátká) dovolená. Ale určitě se tam vrátím!

      Vymazat
  5. Je vidět, že ve Skotsku prostě mysleli na všechno. U nás se má jen všude dávat pozor na děti, ale na staroušky nikdo nepomyslí. O další důvod víc ve Skotsku zestárnout :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, s tím stárnutím nevím. Když jsem viděla ty kamenné domečky, říkám si, že v zimě tam musí být šílená kosa 😁 No a v ČR se teď důchodci mají vlastně skvěle. A jelikož soudruh Andrej nikdy neodstoupí, tak než my půjdem do důchodu, to bude každé 4 roky 5k navýšení (jen před volbama, samozřejmě), to už budou důchody větší než kdejakej poslaneckej plat...

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky