Krize, otravy a nezdařené revoluce: Jak jde tento svět samospádem do ******

Říkala jsem si, že se vrátím k cestovatelským, apolitickým článkům, ale zase se dějí takové nehoráznosti, že to prostě bez komentáře nemůžu vydržet. 

Čína bez zábran vyhrožuje českému ústavnímu činiteli za to, že se opovážil vycestovat na Tchajwan. Co přesně znamená, že "zaplatí vysokou cenu" se možná nikdy nedozvíme, stejně jako nikdy neuvidíme ty investice, co sliboval od Číny náš milý prezident a jeho poradce, který záhadně zmizel. Možná si taky vzpomínáte, jak jsme v zimě poslali Číně nezištnou pomoc kvůli koroně, jen aby nám o pár měsíců později za těžké prachy prodávala polofunkční zdravotnický materiál. A přitom se jí vláda v čele s Hamáčkem, Babišem a Schillerkou klaněla, jako kdyby nám konečně poslali tu pandu. 

Vystrčil by si měl každopádně pořídit kvalitní ochranku - nevím, jak likvidují své zahraniční odpůrce Číňani, ale německé nemocnice konečně oznámily, že Navalný byl otráven látkou ze skupiny novičok. Kdo by to byl čekal, že. Rusům už zřejmě dochází inspirace, a tak se místo vyhazování lékařů z oken vrací ke starému dobrému trávení opozice. 

Mezitím tiše utichly zprávy o potlačování revoluce v Bělorusku a nadšení, že na světě bude zase o jednoho diktátora míň se zvolna rozplývá. A i kdyby protesty pokračovaly, Putin (který si nedávno změnil ústavu, aby mohl vládnout až do smrti) přece pošle Lukymu armádu. Nebo připojí Bělorusko úplně. SSSR 2.0.

Koronavirová krize se prohlubuje. Lámeme rekordy v počtu nakažených (650, slušný), dva sportovní kluby jsou nemocnými doslova prolezlé, ale opatření prakticky nejsou. Na rozdíl od března, kdy jsme měli asi deset nakažených a zavíraly se restaurace, provozy, firmy krachovaly...

Perlička přichází ve chvíli, kdy se dozvídáme, že koronu chytla i hlavní hygienička Rážová. Ale Babiš, známý podnikatel a nekromant (zachránili jsme tisíce mrtvých, výrok roku) dosáhl nesmrtelnosti, a jelikož měl respirátor, tak do karantény nemusí.

Taky si pořídil roztomilýho pejska a čistě náhodou před volbami přidal důchodcům 5k. Jsme přece solidární vláda, ne? Ten timing je čistě náhodný!

Tak to je můj malý lament nad současným děním. Bělorusům jsem hrozně moc fandila a věřila, že tentokrát to zlomí. Škoda. Nad zbytkem dění už nezbývá, než si jen povzdechnout a nezapomenout ukrást prarodičům ve volební dny berle.

Komentáře

  1. Likvidace oponentů v zahraničí jedem má na Rusi dlouhou a přebohatou tradici, tak se musí nějak zajistit uchování těchto dovedností pro další generace...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Ochranná známka, tradičně trávíme už od Kateřiny Veliké!

      Vymazat
  2. Bohužel, svět poslední dobou nepřináší vůbec dobré zprávy. Ten stoupající počet nakažených je dost děsivý, určitě to souvisí i se začátkem školního roku. A to s tou otravou? Kolik lidí je ročně někým nějak odklizeno, třebas i otráveno, ale nikdy to neprosákne na veřejnost. Rok 2020 není jedním z těch nejvydařenějších...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel. Dívala jsem se na statistiku jen zavražděných novinářů a je to hrůza :(

      Vymazat
  3. A teď ještě ta soudní fraška na Slovensku...

    OdpovědětVymazat
  4. Musíme společně uprchnout do Běloruska, abychom se vyhnuli směšným bezpečnostním opatřením!

    OdpovědětVymazat
  5. Obávala jsem se, že se Bělorusové nedočkají. No a asi nedočkají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A teď ještě to násilné vyhoštění opozice na Ukrajinu, rozum mi zůstává stát.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky