Česko: Skokem na vyhlídku Máj

V létě jsem oprášila seznam míst, která bych v Česku chtěla navštívit. Původně jsem myslela, že se k nim dostanu až v klidu v důchodu, ale se zavřenými hranicemi nebylo na co čekat. Zvláště Čechy pro mě jakožto Moraváka zůstávají neprozkoumaným terénem - o víkendech chodíváme jen na výlety po okolí a na delší dovolené zase vyrážíme dál za kopečky. Vyhlídku Máj jsem měla v hledáčku už dlouho, ale jezdit jen tak přes půl republiky kvůli jedné vyhlídce mi přišlo poněkud účelové. Když jsme se letos vraceli z Krušných hor, konečně jsem se dočkala.

Než se na vyhlídku Máj vydáte, měli byste vědět, že fotku jako je ta úvodní nepořídíte, pokud trpíte závratí. Není to foceno z žádného zábradlí, visutého mostku nebo ze stromu - ne, je to ze skály, a ta skála je fakt nepříjemně příkrá. Autorství hrdě přiznávám svému milému, který narozdíl ode mě nemá s výškami problém, a tak slezl až na okraj, zatímco já jsem se tulila k borovici o pár metrů výš a hystericky si mumlala modlitbičky, ať nespadne dolů, nebo nedejbože neupustí moji milovanou zrcadlovku.


 Výhled z mojí bezpečné pozorovatelny. Ale vidíte ten sklon skály, že jo? Po pár metrech končí a dál už je jenom propast do Vltavy.

Ve chvíli alespoň lehké příčetnosti se mi podařilo pořídit pár cvaků jiných odvážlivců, kteří se po skále rozhodli sešplhat dolů k vyhlídce. Pokud s výškami problém nemáte, tak to pro vás bude brnkačka.

Meandr Vltavy je opravdu překrásný. Vyhlídka ale leží na soukromém pozemku, takže tu po sobě nechávejte pořádek, nebo hrozí, že majitelé zakážou vstup stejně, jako se to stalo na vyhlídce o kus dál.


Znáte vyhlídku Máj? Odvážili jste se slézt až na okraj?

Komentáře

  1. Nádherný meandr. Já bych se taky v tomu okraji nepřiblížil.

    OdpovědětVymazat
  2. Asi bych si vyhlídku nenechal ujít, ale vzhledem k tomu, že je tam docela turistický provoz a fotografie odtud jsou velmi četné, nakonec bych asi ani nefotil. Když na nějakém místě nemůžu fotit aspoň hodinu v kuse, vím, že bych neuměl udělat takovou fotku, se kterou bych byl spokojený, tak bych asi focení hodil za hlavu a jen tak se kochal a střádal krásné zážitky, protože to místo je prostě nádherné :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě mile překvapilo, že zase tak moc lidí tam nebylo. Ale pravda, že toto byl výlet spíše kochací :) Já si delší focení nemůžu dovolit, protože se mnou obvykle cestuje přítel a ten by to čekání chudák asi nepřežil :D I tak mi nechává prostoru až až.

      Vymazat
  3. Já se výšek nebojím, tak myslím, že bych si na vyhlídku vylezla. Je to krásný pohled!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky